Pages

|The Comrades|

01 February 2010

Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya



hola everybody!! actually terjumpa lagi 1 contest yang very daboom punya contest.memang menarik perhatian cik ngexz dinihari ni.nak tau sapa yang anjur contest ni..sapa lagi kalau bukan hero malaya kita MR SUPERMAN!! give the big clap to him..yehaaaa
-------------------------------------------------------------------------------------------------

ala senang jer nak join contest ni..meh baca syarat-syarat contest ni

1) Buat satu entri tentang
Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya

2) Jadi follower Mr Superman
3) Copy Banner 'Menangi Kamera Digital' dan letakkan di dalam
entri serta sidebar blog korang

4) sila link kan baner ke entri ini

5) Sila tinggalkan komen dengan link entri korang

6) Jadikan entri sebagai Sticky Mode hingga tarikh luput contest

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Korang nak tau tak
^

^
Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya??
^
^
^
Angan-angan paling besar cik ngexz kalau dapat kamera digital ni adalahhhhh... Kalau la cik ngexz dapat kamera digital ni, dapat la cik ngexz mengedik guna kamera pemberian hero malaya ni time konvokesyen cik ngexz yang menjelang tiba ni.Memang amat bermakna la dunia cik ngexz time tue..


1.
Untuk pengetahuan Mr Superman, cik ngexz sejak pom one lagi terhingin a.k.a mengidam nak ada camera digital sendiri. kalau ada camera sendiri boleh la cik ngexz gedik sana sini

2. Bila part nak amik gambar jer, salu jer guna hp.dah la megapixel henpon cik ngexz mcm ngongek jer tue.alamatnyer salu la fail amik gambar.
**nanges lagi**..mmg ngek kan cik ngexz ni

3. Salu pinjam auntie punya kamera.tue pun camera auntie lagi yang kuno tahap marimuthu punya camera..yer la kan lagi yang letak2 filem lagi tue..mana tak hangen satu badan cik ngexz.mana leh trus transfer g laptop.cuci kedai gambar pun poket salu jer bocor.**alamak**

4.Masuk jer U, sekali lagi cik ngexz terkandas nak punya kamera sendiri.yer la tiap bulan jer salu jer poket bocor
.**salu sgt poket cik ngexz bocor kan**.

5. Tau jer la korang kan cik ngexz ni kalau dapat time mandi pun nak bawa kamera tau..ops tapi bkn amik picture time mandi then tayang2 kat public.Sebab kamera digital semacam dah nyawa cik ngexz je, tapi semua tue hanya mimpi.


6. Bertahun-tahun dah cik ngexz mendambakan ingin memiliki camera sendiri ni, tapi tak tercapai gak**sayu nye**. kalau la cik ngexz dah memilik kamera kan ku lakar & simpan semua kenangan tersebut dalam kamera digital cik ngexz.nanti time-time dah otai boleh la tengok balik kenangan yang lepas.**tak gitu**


7. Pernah sampaikan hasrat nak punya kamera sendiri kat parents, lapliplop apa kata dorang "NO KAMERA!! tak penting semua tue.menghabehkan duit jer nak beli kamera digital2 ni".keciwa lagi cik ngexz.tue jer la balasan balik dari parents cik ngexz.ntah ke berapa kali dah cik ngexz keciwa.huhu. kali ni kalaula dapat camera, mesti dorang bangga sebab cik ngexz berusaha nak dapat..**dorang tak boleh cakap dah, sebab cik ngexz bukan beli kamera tuh**uhh angan-angan lagi.


8.kadang tue kan bila tengok member dok mengedik amik picture guna camera digital, macam jeles pulak cik ngexz..tapi tahan jer la kejelesan tue..erghhhh.**gedik jer la korang dulu..kang bila cik ngexz dah ada camera digital, turn cik ngexz plak nak mengedik**


9.cik ngexz ni bukan tak minat bab-bab edit gambar sini sana..tapi yer la ketiadaan camera tuh yang membantutkan niat cik ngexz.kalau lah ada camera sendiri, huh alamatnyer sampai version keberapa ntah la adobe photoshop cik ngexz usha kan..ni la gambar yang cik ngexz pernah edit.tue pun ambik dari henpon.tak clear sangat dah..


** x der la da boom sangat kan..**mesti korang cakap mcm tuh**uhhh

10. lastly, kalau la cik ngexz dapat kamera digital ni, cik ngexz akan war-warkan kat member cik ngexz sentiasa visit blog hero malaya yang baek hati ni..
**bukan jual minyak ni tau** satu lagi kalau cik ngexz menang contest ni cik ngexz promise akan pomot blog MR SUPERMAN ngan member-member cik ngexz **cewah..emo cket ni**


so dengan adanya contest dari MR SUPERMAN ni, kira mcm satu rezeki jer kat cik ngexz even cik ngexz belom tau menang ke tak ni.**doa jer supaya rezeki bagi cik ngexz menang**hik3.nak tayang muka sposen nih.

p/s pas ni nak berdoa jer la agar dapat rezeki menang kamera kesayangan cik ngexz ni..Ouh Camera Digital, datang la datang la..ngexzzzzz
Terima Kasih

11 comments:

Ahmad Zulfadhli said...

sekarang kan dah ader dc yg boleh snap sendiri biler kite senyum dan kite boleh personalize gambar yang diambil kat dc 2 sendiri bagi nampak lebih cantik.. mintak la dc 2, baru best.. aha!~

NGoNgexz said...

@ahmad zulfadhli:masalahnyer skrg dc pun xde ni..lagi mashalah..huhhu..camera hp yang ngongexz jer ni

Aie Seifer said...

ronda2 di pagi hari.hehe

NGoNgexz said...

@ aie: ronda jer tau..jgn nak skodeng2

noor afzan said...

good luck sis..
=)

NGoNgexz said...

afzan: thank...join ler skali

Ahmad Zulfadhli said...

Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

kawie2020 said...

hehehhehehehehe.. sweet je n3 nih... gd luck yer... hehehhehehehe

NaNaJoe said...

hurmm...ngexz..bersaing cara sihat k..hehehe~~

LUKISAN PENA said...

wiish u luck

NGoNgexz said...

@nanajoe: hahaha bereh

@lukisanpena: thanx buddy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NGoNgexz Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign