Pages

|The Comrades|

12 February 2010

Tutorial Link Within

Hai uolss!!Jumaat dah ni..mesty uolls tak sabar nak bercuti kan.yehaa.Tapi before cuti, ngexz nak kongsi satu lagi ilmu untuk uolss.Ngexz ni tak la terror sangat, kadang-kadang terlepas pandang tips yang senang,tapi yang susah dapat jerk.kih3.

Kali ni ngexz nak kongsi macam mana nak buat Link Within.Link Within ni kira sangat berguna diletakkan di blog kita.Link Within ni akan selalu kuarkan 3 related stories.Widget ni akan appear kat bawah sekali setiap entry yang kita telah post. Selain itu juga Widget ni boleh meningkatkan pageview kat blog korang.Mana tak nyer, bila visitor datang tengok 1 post, then dorang terpandang satu lagi link post yang sama, op coz dorang click lagi kan.Ini sekaligus akan mengeratkan lagi hubungan antara uolss dengan pembaca.Silap hari bulan pembaca boleh lekat kat blog korang lama-lama.

Dah faham tak kegunaan Link Within ni.So sekarang ngexz ajar macam mana nak letak Widget tue k.

1. Uolls masuk kat URL ni.Klik sini


Nanti dia akan kuar macam ni.

2. Bila yang kat atas tue kuar, uolss masukkan jer email, Blog Link, Platform & Width uolss k.Then click GET WIDGET


3. Lepas korang masukkan semua apa yang dia nak, akan kuar benda yang macam ni.



korang tak perlu buat ape-ape, just click kat INSTALL WIDGET jer.

4. Lepas uolss click Install Widget, automatik akan kuar add page element.Kat sini makesure nama blog uolss betol. Then uolss perlu click kat ADD WIDGET.




5. Lepas uolss Add Widget , Make sure ada "Link Within" kat dashboard uolss.Then click Save.


6.Lastly uolss preview la jadi ke tak k.

Selamat Mencuba.Lepas ni gerenti blog uolss increase pageview..hehe
Terima Kasih

4 comments:

Sya Isya said...

Oh thanks, saya memang tengah cari camne nak buat link ni. Thanks for the info..

Jieda said...

Dah lama nak cari link within ni.Akhirnya jumpa kat sini.Thanks for tutorial

CiK QiQi said...

yeahhhhhhhhhhhh............thannx again...hehehehe...
comei3

mynuffnang said...

tq kasi info tutorial ni.. kunjungan balas dari saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NGoNgexz Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign