Pages

|The Comrades|

30 March 2015

Kehebatan Oxy Collagen


Collagen semulajadi sangat penting untuk badan kita tak kira LELAKI mahupun WANITA. Cuba perhatikan kesan- kesan kehilangan kolagen di dalam badan kita.

Antara faktor yang ketara apabila kita sudah menjangkau usia 20-an, jumlah kolagen mula merosot, manakala pada usia 60-an, jumlah kolagen berkurangan kepada kurang daripada 50% kerana kulit menjadi semakin nipis dan kurang firm. So kita digalakkan mengambil kolagen untuk firm up balik kulit kita.

Apa itu kolagen?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia.Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan.Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur,kekuatan dan keanjalan kulit dan tisu badan.Kolagen disusun kepada 3 rantai polipeptida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian Triplex Helix (pilihan ganda 3).Segmen kecil dari tiap-tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak1000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada kornea mata,salur darah,keratin(rambut,kuku)tulang rawan,sendi,gigi,hati,sum-sum tulang dan tisu seperti pada buah pinggang,jantung serta sistem limfatik.


Kesan Kehilangan Kolagen

Kesan kekurangan kolagen dalam badan:


Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun.Kesan pengurangan mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas umur 45-50 tahun badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada,Jadi semakin meningkat usia(tua),semakin banyak kolagen berkurang dalam badan.Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan,kesan kekurangan kolagen seperti dalam gambarajah diatas dan mencegah pelbagai jenis penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi),osteoporosis,arteiosclerosis.Malah kolagen juga digunakan dalm produk kosmetik dan pelembap kulit.
kesan kekurangan kolagen,jelas menunjukkan penuaan sedang berlaku akibat faktor usia yang semakin meningkat.Walaubagaimanapun beberapa faktor lain boleh mempercepatkan badan kehilangan kolagen atau mengalami kerosakkan kolagen dan seterusnya mempercepatkan penuaan berlaku.Antara faktor lain yang boleh merosakkan kolagen badan dan kulit seperti pancaran matahari,penggunaan bahan kimia(produk kosmetik),kekurangan air,kekurangan zat makanan(vitamin B dan C) ,pencemaran alam sekitar lain-lain.

                                                         

Tanda-tanda penuaan;
*Kulit kusam 
*Tidak bermaya/tidak bertenaga
*Tiada seri
*Kulit berkedut dan kendur
*Pigmentasi/bintik hitam
*Sakit badan dan sendi
*Mudah lupa
*kurang penglihatan/penglihatan semakin kabur
*Otot badan/kulit hilang keanjalan(payudara kendur)
*Rambut rosak/pecah,mudah gugur.
## tanda-tanda penuaan berlaku jelas menunjukkan persamaan yang berlaku akibat kesaan kekurangan kolagen.

Mengapa kita perlukan kolagen?
*Kerana kolagen berfungsi:
1.Menghasilkan asid amino penting seperti:
   *Lysin,prolm dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu 
     penyokong dan untuk mengawal fungsi sel.
   *Hyroxprolin>memberikekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin disamping 
     melembapkan kulit.
   *Alami,prolin dan asparagin> Menstabilkan struktur,melembap,menegang,dan menganjalkan          kulit,lantas mengekalkan kecantikkan kulit serta menghalang penuaan.
   *Arigin>memudahkan tidur yang nyenyak dan menghasilkan pola tidur.
2.Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
3.Melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dam kerosakkan oksidatif.
4.Menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
5.Menampung air dalam tubuh.
6.Meningkatkan penyerapan kalsium.
7.Meningkatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit.
8.Meningkatkan isyarat induksi.
9.Menguatkan,menyihatkan rambut dan kuku.
Bagaimana Untuk Mendapatkan Kolagen yang Berkesan dan Semulajadi?

Pelbagai cara orang sanggup buat semata-mata nak cantik. Ada yg sanggup berhabis beribu-ribu ringgit. Cucuk sana, cucuk sini, pakai itu pakai ini, makan itu makan ini..Ye tak?

Ye sekarang memang banyak cara nak mendapat kulit yg cantik dan anjal..nak nampak muda remaja daripada usia sebenar. Memang tak salah kalau nak cantik jelita. Siapa tak nak cantik kan?? Tapi kena pada caranya yg betul. Terpulang pada individu itu sendiri. Satu darpada cara yang anda boleh lakukan untuk dapatkan kulit yang cantik adalah dengan mengambil vitamin atau suplemen tambahan. Apakah yg terbaik?

OXYCOLLAGEN REDLIFE adalah yang terbaik jika nak mengambil kolagen yang berkesan.

KENAPA PERLU AMBIL OXY COLLAGEN?

Oxy COLLAGEN adalah unik direka untuk melindungi kesihatan anda dan memulihkan kulit anda akibat penuaan. 

Pengambilan setiap hari akan memastikan pemakanan yang optimum adalah penting untuk kulit anda mengekalkan dan perlindungan untuk bekalan badan anda. Anda akan kelihatan lebih muda dengan kulit yang lebih berseri-seri, melenting, halus, dan bebas kedut. 

Pic Premium berperisa Oxy COLLAGEN adalah semulajadi dengan karakter yang canggih dan buah pic, dengan hanya yang terbaik, bahan-bahan paling tulen digunakan. Terutamanya terdiri daripada peptida kolagen ikan, GLUTATHIONE, dan Trebeaut, ia mudah diserap oleh badan kita dan terus ke dalam lapisan kulit untuk memberikan 
keberkesanan maksimum kepada kulit anda. Oxy Kolagen memegang kecantikan kulit anda dari dalam. 

Kolagen ikan telah digunakan secara meluas di Jepun selama bertahun-tahun sebagai tambahan semula jadi. Orang yang menggunakan kolagen ikan mendakwa ia mempunyai pelbagai manfaat, termasuk tulang-tulang dan kulit. Fungsi Ourbody akan lebih berkesan. 

Dengan OXY COLLAGEN, anda dapat merawat masalah- masalah seperti berikut yang merangkumi segala kebaikan dari sudut kesihatan, kecergasan dan kecantikan kerana kandungan collagen 6000mg + mengandungi pati ikan salmon yang sangat bagus untuk perjalanan darah ke otak.


KEHEBATAN OXY COLLAGEN YANG PERLU ANDA TAHU BERBANDING KOLAGEN LAIN!!!

Ok dalam badan manusia tak semua memerlukan kolagen yang terlalu tinggi . Kolagen bukan sahaja untuk kulit seperti yang sesetengah orang fikirkan, tetapi kolagen juga berfungsi untuk support sendi- sendi serta organ dalaman manusia. Makin berumur usia kita, kita semakin kekurangan kolagen. Kehebatan OXY COLLAGEN REDLIFE berbanding kolagen lain yang ada di pasaran adalah Oxy Collagen mempunyai oksigen, molekul yang lebih halus dan mampu menyerap dalam masa 1 Minit SAHAJA???

Anda nak kolagen yang ada oksigen atau tidak ada oksigen? 

Cuba bayangkan je kalau manusia takde oksigen. Boleh hidup tak? Hah sama juga macam collagen, mesti ada oksigen baru dapat berfungsi dengan baik. BERNAFAS PUN TERASA OKSIGENNYA!!!

TESTIMONIAL PENGGUNA OXY COLLAGEN


JOM DAPATKAN OXY COLLAGEN UNTUK ANDA SEKARANG!!!!! PASTI TIDAK RUGI

PM/WHATSAPP UNTUK KETERANGAN LANJUT
019-8912934
Terima Kasih

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NGoNgexz Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign