
Bahan-bahan
Hati ayam dan badal
Bawang merah ( dikisar)
Bawang putih (dikisar)
Cili kering ( dikisar)
Halia ( dikisar)
Serai ( dikisar)
I camca ketumbar
1 camca jintan manis
Cili padi ( dikisar)
Serbuk kunyit
Kari ayam babas
Daun kunyit
Daun sup
Sos cili
Kicap masin dan kicap manis
Cara- cara
1. Kisar semua bahan-bahan yang dalam kurungan di atas tu.
2. Gaulkan serbuk kunyit, cili kering, kari ayam babas ke dalam hati ayam.
3. Perapkan seketika.
4. Panaskan minyak dan masukkan bahan- bahan kisar tadi.
5. Tunggu minyak pecah dan kemudian masukkan hati ayam yang telah digaul tadi.
6. Biarkan seketika dan masukkan daun kunyit dan daun sup supaya masakan tersut berbau wangi.
7. Masukkan kicap manis, sos cili dan kicap masin secukup rada.
8. Dah siap!!!!
- Posted using BlogPress from my iPad
No comments:
Post a Comment