Pages

|The Comrades|

22 January 2010

EGO kah aku???

woah entry..boleh blah gitu yer..dok mencangok**perkataan apa ntah ni** depan laptop dr petang td,mcm2 blog aku usha,mmg best2 gler semua..cik ngexz jer yg xda idea nak membuat blog cik ngexz ceria.

apesal entry cik ngexz gitu??
cik ngexz gado ngan en kiroro ke?
homesick ke?
gado ngan kawan ke?
orrrrr.....
buang tabiat???

sebabnyer pasal ni la....jeng3




ni la scoot kesayangan cik ngexz tau..tp en kiroro tetap no 1 dlm hati cik ngexz. yang ni no 2..hahhaa..

cik ngexz terimbas lagi peristiwa cik ngexz & en kiroro yang x mungkin akan dilupakan seumur idop weols okie.ingat lagi time tue, every weekend msti cik ngexz & en kiroro kuar dating. so ada la sekali d weekend ni cik ngexz suggest en kiroro kuar guna scoot cik ngexz.yer la usia scoot cik ngexz time tue muda lagi..**bak kata org bau2 cina masih lekat lg**

cik ngexz: abg, mggu tok kita kuar pakey scoot syg jak k.
en kiroro: ish..x perlu la k scoot ya..k jak moto burok abg tok **burok ker??**lagipun scoot ya baru gk..lak apa2 berlaku shusah tau.**ish jgn la ckp gitu**
cik ngexz: x pa bah..pakey jak scoot syg mggu tok.mggu dpn k moto abg.plish2..**sambil merengek**hahaha
en kiroro: aok laaa

so mggu tue kuar la guna scoot kesygan cik ngexz.yer la kan time tue en kiroro mana da lagi keta.so kuar dating guna moto jer la.tp besh gak guna moto ni..romantik gitu..haha.kalau sejok dpt...opssss..xde paper la.sekarang cik ngexz windu nak kuar dating guna moto.tp en kiroro yang haram x nak kuar guna moto suda..eksyen kan..

hari tue, g la jenjalan kat wisma saberkas.so parking la scoot kt tmpt parking org lain gak.paling ujung okie..ingat lg ni.

en kiroro: syg, knk parking moto ctok??bahaya bah..
cik ngexz: x pa..syg salu parking ctok xda papa pun berlaku.
en kiroro: eeii syg x tauk gik kat ctok bh..abg tauk semua ya..byk moto kenak curik mun parking ctok..saberkas tok yang.
cik ngexz: laa..x pa..lak kita 2 kunci scoot tok.
en kiroro: orait.

then g la jenjalan kejap kt saberkas..pewot lapa plak.then isi kt sugarbun dulu**igt lagi ni**.

en kiroro: yang, abis makan tok kita 2 kuar jap cek moto k.
cik ngexz: orait

abis je makan, kuar la cek scoot cik ngexz.woahhh selamat lg..then masuk balik saberkas.kebetulan time tue ada function tau..nyanyi2 kot.dah lama berjam2 kat situ, cik ngexz ajak la en kiroro balik..nak g mana ntah time tue.hah..nak g beli alarm moto..**hah ingat lagi ni beb**..so weols kuar la..then

^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng


cik ngexz: abgggggggggggggggggggggggg..**sambil tunjok ke arah scoot cik ngexz**
en kiroro: harghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..tok la yg abg madah tek..tp syg x dgr.
cik ngexz: aduh..gney tok bang..

nak tau apa berlaku???


tayar belakang scoot cik ngexz kena curi!!!!!!
meh tgk ni..



tgk jer la ni...mmg bedebah la org amik time tue..then x tau nak wat apa dah., cik ngexz & en kiroro g jumpa security kt situ ..tanya dorang ini itu la bla bla..tanya org kt situ kot2 perasan ada org nmpk ke..tp hampeh je..semua x tau..dorang gtau..x perasan..**or buat2 x amik pedulikan?**en kiroro g bengkel kot2 bengkel bukak..kebetulan hr 2 hari ahad smua x bukak..masalah lg.then last choice terpksa tgglkn scoot tue kt bilik pak gat kt situ.nasib baik gak ada jumpa member cik ngexz sama sekolah menengah dulu.dia la yg tlg en kiroro angkt scoot tue g bilik pak gat.then balik terpksa kol member dtg amik..time tue mmg x tau la nak cakap pe lagi..cik ngexz mmg x mampu berfikir dh..memang tergamam tgk scoot cik ngexz mcm gitu.nasib juga la time hilang tue en kiroro ada ngan cik ngexz.kalau time tue cik ngexz kuar ngan member, mmg putus jalan la cik ngexz..

mmg malang sunggoh hr 2.kata2 en kiroro mmg masin kan..tue la cik ngexz degil x nak dgr nasihat en kiroro b4 tue.hah lupa nak selit..korang tau x... time balik cek scoot tue**time ni masih ada**, weols g la minum jap..then x d sengajakan air cik ngexz tumpah..abeh smua basah baju en kiroro..then kenang2 balik, maybe air tumpah tue petanda ada benda buruk nak berlaku kan.tiptoptiptop..tayar moto betul2 ilang..Memang malang lagi berbau

cik ngexz terkilan gak dlm kebingungan time tue, en kiroro sempat gak hulur kan $$**wink** kat cik ngexz nak beli tayar baru..segan plak nak terima kan..so amik jer la dh org beri.seingat cik ngexz smua ongkos ator balik semua tue rm400 ++ kot...memang peristiwa yang cik ngexz xkan lupakan.

sekarang, bila lalu jer wisma saberkas, mesti weols pandang sesama sendiri & masing2 senyum..tanda still ingat kejadian kat situ la tue..sbb tue la cik ngexz memang trauma nak kuar ngan scoot cik ngexz after peristiwa tue..kuar pun dgn en kiroro je dah.hehe..tp semua yang berlaku ada hikmahnyer kan..


**eh yang dialog kat atas situ ckp malay swk..sori la kalau member yg x paham bahasa tue okie..nanti dpt la blajar cket2 kt cik ngexz..

p/s seingat cik ngexz..cik ngexz penah buat entry pasal kehilangan scoot cik ngexz ni..nanti la cik ngexz cek & relink k..mls nak usha dulu..ciowwwww
Terima Kasih

4 comments:

s.c.h.u.l.t said...

sabar jela.dugaan kehidupan :D

NGoNgexz said...

schult: 2 la kan..kdg2 dugaan tue jer yg mematangkn kita..:)

Aie Seifer said...

hahaha...adoi..sian lak cik scoot uh..

NGoNgexz said...

@aie :ape blh buat aie..nasib bdnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NGoNgexz Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign